Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Θρησκείες...

Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει...Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να το σεβόμαστε,αλλά έχουμε και κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική!Καμία θρησκεία δεν είναι στο απυρόβλητο,πόσο δε σε μία φιλελεύθερη κοινωνία!
Η θρησκεία είναι απλώς το αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου απέναντι στο φόβο του θανάτου. Καμία θρησκεία δεν μπορεί να αποδείξει την αλήθεια της (σε όλες μπορεί εύκολα να αποδειχθεί το αναληθές τους, αν και τις περισσότερες φορές ο δέκτης της απόδειξης-θρησκόληπτος θα αρνηθεί να το δεχθεί, καθώς του γκρεμίζεται η κοσμοθεωρία του και θα νιώσει ένα μεγάλο εσωτερικό κενό)


Σε περίπτωση που υπήρχαν σοβαρές αποδείξεις για τα δόγματά τους, τότε δεν θα επρόκειτο για πίστη αλλά για γνώση.Οι απολυταρχικοί εξτρεμιστές οποιασδήποτε θρησκείας ή αίρεσης θέτουν την πίστη ως το πρωταρχικό ζητούμενο και αδιαφορούν παντελώς για την ελευθερία. Στην ημερησία διάταξη ακολουθούν η λογοκρισία και η βία. Σε μία κοινωνία, όπου κυριαρχεί η θρησκευτική ορθοδοξία, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία.
Εν κατακλείδι, αντί να είμαστε πρόθυμοι να περιορίσουμε την ελευθερία του λόγου χάριν του υποκριτικού σεβασμού προς τη θρησκεία, θα έπρεπε να περιορίσουμε το σεβασμό προς τη θρησκεία χάριν του ελεύθερου λόγου. Αυτό επιτάσσει η αναζήτηση της αλήθειας και της ελευθερίας.

Πάντως, από θρησκεία που διαφημίζει την αγάπη,αλλά έχει επιβληθεί στα έθνη δια της βίας, έχει αποτελέσει αιτία και αφορμή για πολέμους, τα βιογραφικά των αγίων της είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό βιογραφικά δολοφόνων και στην πράξη έχει αποδειχθεί ένας τεράστιος οικονομικός κολοσσός... ευχαριστώ,αλλά δε θα πάρω! Και κανείς δεν πρόκειται να φιμώσει τον κριτικό λόγο που θα της ασκείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου